Hvala na poverenju.

Trenutno nemamo podatak.

Dragačevski sabor trubača

Dragačevski sabor trubača, takođe poznat i kao Guča festival, je tradicionalna festivalska manifestacija i jedinstvena smotra tubaštva koja se svake godine održava u gradiću Guča, u Dragačevu, u regionu Zapadne Srbije. Skoro milion posetilaca iz Srbije i inostranstva dolazi u gradić od dve hiljade stanovnika svakog Avgusta. Zahvaljujući festivalu Guča je postala poznata u celom svetu kao mesto održavanja najvećeg festivala trubačke muzike širom planete, gde su još zatupljene i druge tradicionalne vrednosti, kao što su tradicionalne pesme, igre i nošnje regiona Dragačeva i Zapadne Srbije.

Trenutno nemamo podatak.

Plodovi zapadnog Pomoravlja

Plodovi zapadnog Pomoravlja“ tradicionalno okupljaju proizvođače i prerađivače hrane iz ovog kraja, koji na Berzi hrane, otvorenoj tokom čitave manifestacije, izlažu svoje proizvode posetiocima, ali i kupce – krajnje korisnike, koji na Privrednoj izložbi imaju priliku da se upoznaju sa tradiconalnim jelima i degustiraju izložene proizvode. Pored „Berze hrane“, manifestaciju će i ove godine pratiti bogat kulturno-umetnički i sportski program, kao i takmičenje u pripremanju sataraša i u pečenju prasadi i jagnjadi.

Trenutno nemamo podatak.

Kupusijada Mrčajevci

Kupusijada je manifestacija koja će se održavati svake treće sedmice u mesecu septembru tekuće godine, u Mrčajevcima grad Čačak geografska oblast Šumadija. Ova manifestacija kao takva ušla je u sve turističke karte Srbije i postala jedna od zapaženih turističkih destinacija. Izuzetno bogat kulturno-umetničkom program, gde se tri dana smenjuju folklorne i pevačke grupe, trubački orkesti, zdravičari, frulaši.Preko hiljdu izođača iz raznih krajeva Srbije i inostranstva.Veliki izbor svih gotovi jela kao i specijaliteta od kupusa.

© 2018 Sva prava zadrzana.